Op het laatst werd beslist om de clubtrial niet in Wageningen te verrijden, maar in Apeldoorn bij de gezamenlijke clubtrial van Apeldoorn en Arnhem. Aan de haven was het evenement Aan Hoger Wal en dat zou misschien voor problemen kunnen zorgen. Op zaterdag was in Apeldoorn al een Classic trial verreden en op zondag werden dezelfde nonstops gebruikt. Ook nu waren er weer veel classic rijders aanwezig. Met 35 man goed bezet. Wij waren met 7 man van de Rijnridders. 4 rondes werden verreden van 8 nonstops met 6 niveaus. Jeroen ging geel rijden. Jochem en Milko rood, Harrie en Frans blauw en ook Ton en John reden blauw hoewel ze bij ons in de D-klasse rijden. Blauw en rood was goed te doen. Blauw misschien wel te gemakkelijk voor Harrie en Frans, die zelfs rondes met nul strafpunten konden noteren. Iedereen moest zelf de strafpunten bijhouden en dat was best ingewikkeld met 2 rondes op één kaart met de 1e ronde een streepje naar rechts en de 2e ronde een streepje naar links.
A-klasse. Jeroen was druk met goed rijden en zijn strafpunten kan je met een korreltje zout nemen. Hij reed op zijn net van Peter van der Sluis gekochte Sherco 4-takt en moest daar nog best aan wennen.
B-klasse. Jochem en Milko reden ongeveer op gelijkwaardig niveau, maar Jochem reed in de 2e ronde een aantal keer verkeerd en kon deze achterstand niet meer goedmaken.
C-klasse. Frans en Harrie reden samen op en met weinig strafpunten moet je echt geen vijf halen. Helaas voor Harrie sloeg zijn motor in nonstop 7 van de 2e ronde af en kreeg hij hem niet meer gestart. Deze 5 was niet meer te compenseren. Zijn laatste nonstop reed hij met een stotterende motor en een nieuwe bougie was noodzakelijk.
D-klasse. Ton had zaterdag wit gereden en dat was te makkelijk. Dus vandaag reed hij blauw net als John. Ton haalde ook weinig strafpunten en omdat John wel eens verkeerd reed won hij gemakkelijk.
Hoewel de trial om 12 uur begon waren de meesten om 3 uur al klaar en hielpen we nog met opruimen.
Al met al een leuke trial. Misschien moeten we vaker clubtrials van andere clubs gaan bezoeken.
Hieronder de uitslag en de tussenstand.