Motorclub De Rijnridders is opgericht in 1972 (klik voor historische presentatie). 
Onze motor- en trialclub is een vereniging die al meer dan 50 jaar het motor- en trialrijden hoog in het vaandel heeft staan. Het toeren wordt vaak gecombineerd met een kampeerweekend. De Rijnridders hebben een echte trialcompetitie. 10 keer per jaar wordt op een speciaal geprepareerd terrein aan de haven van Wageningen een clubtrial gehouden. Naast deze sportieve evenementen wordt er zoals gezegd ook recreatief gereden. Regelmatig, meestal op zondag, gaan we met een groepje een toertocht maken. Het doel van zo’n tocht wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan een bezienswaardigheid of museum. Daarnaast organiseren we jaarlijks de Rijnroute (een tocht van ca. 200 km) waar motorrijders uit het hele land aan meedoen.

Met een zekere regelmaat houden we kampeer weekenden in binnen- en buitenland, waar we gezellig samen genieten van de omgeving en het motorrijden. Aan het einde van het seizoen wordt er een gezinskampeerweekend georganiseerd. Dat weekend wordt meestal een camping gekozen waar ook huisjes gehuurd kunnen worden. We worden allemaal een dagje ouder en kamperen is niet meer voor iedereen even vanzelfsprekend.

Verder organiseren we een scala aan andere evenementen zoals het bezoeken van motorbeursen, kampeerweekenden, bezoeken aan motortreffens van andere clubs, clubvakanties, de clubbarbecue, kerstdiners. Ons stamcafé is cafe JoJo’s in Wageningen waar we op de vrijdagavond gezellig wat drinken en kletsen vanaf ongeveer 21.00. Daar bespreken we ook de plannen voor de komende of nieuwe activiteiten. Kom gerust eens lang om een praatje te maken.

Heb je interesse of wil je je aansluiten bij onze club? Kom langs op onze superclubavond; elke eerste vrijdag van de maand, 21:00u, Café JoJo’s, bevrijdingstraat Wageningen. Of stuur een bericht naar info@rijnridders.nl, we kunnen dan bepalen waar en wanneer er gelegenheid is om kennis te maken. Mocht je lid willen worden, het kost 25,- euro per jaar om lid te zijn. Gezinsleden (partner, kids) betalen 20,- per jaar.