Op 29 december 2012 is Theo van der Heiden onverwacht overleden.

Theo is bijna 3 jaar lid geweest van de Rijnridders en kwam binnen als de joviale man uit Rhenen. Goedlachs en gezellig. Dat bleek op de eerste tocht rond het IJsselmeer. Theo voelde zich thuis binnen de groep en werd dat weekend meteen beschouwd als 1 van ons.

En zo is dat gebleven. Theo en zijn Triumph Tiger waren een ‘stel’ dat wij er graag bij hadden. Wat was het leuk om Theo te zien inpakken na een weekend kamperen. De stapel achterop de buddy en rek werd met de minuut groter en Theo verzekerde ons dan dat het zou blijven zitten tot aan huis.
En dat was ook zo.
“Met welke groep rij je mee?” vroegen we dan.
“Ach, ik sluit me aan bij de groep Rustig Rijdende Rijnridders.” zei Theo.

Omdat de Tiger toch wat lomp was in het terrein, werd er een Trial motor aangeschaft. Theo hoefde niet zo nodig mee te doen aan de onze Trial competitie, maar een beetje rondknorren over het terrein was prima.
Het ging om de gezelligheid. Een praatje maken, vertellen over vroeger toen hij met een enduro motor de bossen rond Rhenen onveilig maakte.
Een praatje maken op vrijdagavond in de kroeg over zijn andere passie, de automotive wereld. Veel kennis over gereedschap, olie en wat er mee te doen.

Een bijzonder sociale man, die het liefste op de achtergrond bleef. Mooie kadootjes bedacht en aanleverde voor onze competitie deelnemers. “Uitreiken moet jij maar doen. Heb je stoelen nodig, tafels? Ik kom ze wel effe langsbrengen. Ik weet er nog wel een setje te staan in Rhenen”.

Theo, je voelde je prima op je gemak binnen de club en jouw deelname aan al die evenementen en uitjes was voor ons van grote waarde. Het is zo jammer dat je veel te vroeg moest gaan.

We zullen je ongelooflijk missen.

Rust in vrede.

Marten