Zwolle, 22 juni 2017.

Jan Reuvenkamp, wie is toch is rustige man die die het ene biertje naar de andere naar binnen giet. Nou ja, rustig, liever een stille levens-genieter. Genieten van het leven, het liefst op de motor. Op de motor met Hugo de wereldreis maken van Amerika via Australie en de Hymalayas terug naar Europa en uiteindelijk Nederland. De wielen van de BMW waren vierkant geworden, maar de man uit Zwolle kwam altijd terug op stee.

Jarenlang FIM rally bezocht all over Europe, o.a. samen met Hugo. En niet te vergeten de KNMV reizen, waar Dick om de hoek kwam kijken. De laatste was vorig jaar: IJsland. De gele GS kwam op menig plaatje en video tevoorschijn.

Maar ook de man met wat gezondheidsproblemen, die begonnen op een terugreis van weer een FIM ‘gedoe’, een aantal jaar geleden. Uiteraard was Hugo erbij en eigenlijk was het Hugo die de boel aan het draaien bracht. De mannen zaten in een hotel en voelden zich beide niet lekker. De hotelier keek eerst een beetje meewarig, maar bracht toch de Duitse gezondheidszorg in stelling. Het gevolg was dat Hugo Legionella onder de leden had en Jan maagkanker. Hoe kan je het verzinnen! Gelukkig zijn beide hersteld van deze akelige ziektes.   En hebben ze nog veel reizen, met Dick, kunnen maken. En uiteraard met anderen van de Rijnridders.

We zijn blij dat we Jan hebben mogen leren kennen en verdrietig dat we hem moeten laten gaan. Eigenlijk wilde ik Hugo en Dick nog meesturen op zijn laatste reis als secondant, maar het bestuur heeft mij overtuigd dit achterwege te laten. 

Jan, samen met goede vriend Hugo

Jan, het was een eer om je als lid van de Rijnridders en als mens gekend te hebben. Nooit gezeik en ik spreek de wens uit dat je ook nu geen gezeik aan de poort zal hebben.

Goede reis kerel!

Marten Renkema, vz Rijnridders.