Op 16 oktober werd de 10e Clubtrial van 2022 verreden aan de haven met prachtig weer. De dag tevoren had het nog flink geregend, maar het terrein was heel goed berijdbaar. Deze keer met 8 man goed bezet. Twee in de klasse geel, 5 in de klasse rood en 1 in de blauwe klasse.
Voor de A-klasse was het niet heel erg moeilijk hoewel Hotze in de eerste ronde 2 vijven liet noteren. Koen had een totaal van 5 in de eerste ronde en daar kwamen in ronde 2 en 3 verder geen strafpunten bij. Hij kan zich goed redden met de Beta 4-takt.
Voor de B-klasse was er met 5 deelnemers meer concurrentie. Frans en Jochem stonden na de eerste ronde bovenaan. Na de tweede ronde was het verschil tussen Harrie, Frans en Jochem slechts 2 punten. Na een ongelukkige 5 van Jochem in nonstop 1 in de derde ronde en een 5 van Harrie in nonstop 4 was het Frans die met slechts 1 strafpunt aan het langste eind trok. Ook hij kan met de Beta 4-takt goed uit de voeten. Jochem werd tweede en Harrie derde. Milko en Claas eindigden gelijk in punten en ook het aantal nullen en enen en zo waren exact gelijk. Dan moet de eerste ronde de doorslag geven en hier had Milko 1 punt minder en werd dus vierde.
In de C-klasse streed John weer eens alleen. Hij rijdt eigenlijk de nonstops van de B-klasse, maar slaat soms een moeilijk stukje over.
De hele wedstrijd was Dennis Smaling aanwezig en hij noteerde de punten onder toeziend oog van zijn zoon Roan en vader Ben.
Hieronder de uitslag, de tussenstand en wat foto’s.

De uitslag
De tussenstand
Koen in nonstop 2
Hotze in nonstop 4
Frans in nonstop 4
Jochem in nonstop 1
Harrie in nonstop 2
Milko in nonstop 1
Claas in nonstop 4
John in nonstop 2 (met mondelinge toestemming)
Koen in nonstop 3 met zijn dochters als publiek