Bron: https://knmv.nl/2018/oktober/wk-trial-in-2019-terug-naar-nederland/

 

Het heeft veertig jaar geduurd: het WK Trial komt terug naar Nederland! Noteer 22 en 23 juni 2019 maar vast in je agenda, want dan is de absolute wereldtop te zien in Zelhem.

Grote publiekstrekker is levende legende Toni Bau (foto). De Spanjaard is sinds 2007 regerend wereldkampioen, zowel in- als outdoor. Inderdaad, dat zijn samen 24 wereldtitels!

“Het is zeer uitzonderlijk dat we in Nederland een topsportevenement als een WK Trial mogen organiseren en daar zijn we best trots op”, vertelt Dick Bulten, WK-projectmanager namens de Zelhemse Auto- en Motorclub (ZAMC).

Voor de vereniging is de TrialGP Netherlands 2019 een droom die uitkomt. Anderhalf jaar geleden al begon het overleg tussen de club en de KNMV. Kort daarna sloten TrialGP-promotor Sport 7 en de FIM aan. Een lang traject waarin de ZAMC moest bewijzen zo’n groot evenement aan te kunnen. Twee succesvolle EK-wedstrijden (in 2012 en 2017) en een forse aanpassing van het terrein gaven de doorslag.

Bulten: “Wat we aan natuurlijke hindernissen in ons land missen, is uit het buitenland gehaald zodat we een trialaccommodatie van wereldformaat kunnen creëren. Er ligt 250 ton stenen uit Denemarken, Duitsland en België.”

KNMV-directeur Patrice Assendelft kijkt nu al uit naar het WK-weekend: “Super dat we na zo’n lange tijd het WK weer hebben. Ik ben heel trots dat de ZAMC hier zo de schouders onder zet. Natuurlijk zijn wij er als KNMV ook nauw bij betrokken, maar zonder alle inzet vanuit Zelhem is zo’n evenement niet mogelijk. Het kan niet anders dan dat dit een topweekend wordt!”